dissabte, 30 de maig del 2015

Prats de Cadí

Prats de Cadí, un extens prat situat a 1826 metres d'altitud, és un magnífic lloc sota les muralles de la cara nord del Cadí.
Per arribar-hi hi ha una excursió fàcil des d'Estana, un poblet que està a 1485 metres d'altitud, entre la població de Martinet i de Puigcerdà.
Practicament tota la ruta transcorre fins del Parc Natural Cadí-Moixeró. Les serres del Cadí i de Moixeró formen l'eix  que es converteix en una impotent barrera muntanyosa i uneix el Pirineu amb el Prepirineu.
Quan deixem enrere el poblet d'Estana, hem d'anar seguint el camí indicant, sempre en direcció al Cadí que ens queda davant,
En el primer tram de l'excursió veurem que l'erosió de la pluja ens mostra la terra roja, i trobarem un bosc de pi roig amb un sotabosc de boix, on també hi trobem molses i líquens, i algun plançó de roure.
L'excursió és molt tranquila amb una sensació de tranquilitat molt agradable.
I en l'últim tram del recorregut passarem per un impressionant bosc de pi negre, on la fauna és més rica, ja que la vegetació també ho és. Hi trobarem la musaranya menuda, el talpó muntanyenc, l'esquirol, el gall fer, el mussol ìrinenc, el picot negre, el trancapinyes i la guilla. I pel que fa la vegetació hi podem trobar avets, moixeres de guilla, ginebres i corners, entre d'altres.
Una ruta molt recomanable per fer, amb un paissatge espectacular.



                            

                             

                            

                                               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada